Tempo
Diana en Lisa
Kaj
Geni
home
ineke
gerrit
tempo
diana
lisa
kaj
geni
gastenboek
links

 

Diana Chekev's Golden Wish 17-06-1994 tot 16-02-2007

Diana was feitelijk onze tweede Golden, de eerste was Nils, maar hem hebben we maar kort gehad. Om veel redenen paste hij niet bij ons, en wij niet bij hem. Met 10 maanden is hij herplaatst en heeft hij nog een heel leuk leven gehad. Direct daarna werden wij door de Golden Retriever Club in contact gebracht met Els en Wim Jelderda (Golden Wish) en kregen wij de kans met Diana een herstart te maken. Diana was alles wat wij zochten, een werklustige enthousiaste Golden, met af en toe een spoortje eigenwijsheid. Diana was zogenaamd dual-purpose gefokt, vader Kevin en moeder Chevanne haalden moeiteloos U's op show en waren beide in het bezit van (jacht) A-diploma's. Kevin heeft zelfs op de Nimrod gelopen en meegedaan aan de internationale retriever wedstrijden.

Alles hebben we ontdekt aan de hand van het werken met Diana en zij hobbelde moeiteloos mee. GG-training, prima; jachttraining, geweldig. Diana schopte het in de kortste keren tot club-GG. Bij de jachthondenproeven hadden we dus een hond die geweldig volgde en bij GG ging het apporteren vlekkeloos. Diana had alleen wel “haar momenten”. Meestal resulteerde dat dan ook in iets wat je niet wilde. Tijdens een GG-wedstrijd waarin ze ruim vooraan stond ging ze liggen tijdens het zitten..... Als je bij een proef 's morgens vroeg haar lekker tegen je been aan voelde kruipen dan was dat een goed voorteken. Bleef ze op een afstandje zitten dan was er werk aan de winkel. Zo ging ze op de allereerste proef waarbij het uitsturen en komen op bevel over een schapenpaadje ging, eerst alle schapenpoep opeten voordat ze tijd had om te komen. Dus nul punten en geen diploma. Toch hebben we met Diana nog 2 bekers opgehaald. De ene op een onderlinge wedstrijd voor regio "het Gooi" (3-de plaats) en de andere met zoon Edwin bij de jachthondenproef in Baarn (2-de plaats).

Diploma's:
A-diploma
B-diploma
Club G.G.

Proeven:
div. C-proeven
div. B-proeven

Diana onderlinge wedstrijd
3e plaats onderlinge wedstrijd K.N.J.V. 1995
Diana met taling
Diana met taling

Diana in steken En hier heeft het vrouwtje een paar borduurpatronen gemaakt van mij. Op de linker foto ben ik al bezadigd en op de rechter ben ik een jaar of 8. Diana in steken 1

 

Nadat de training een paar jaar stil gelegen had wegens tijdgebrek zijn we weer begonnen met GG-training. Diana vond het echter na het halen van GG-B wel mooi geweest, ze had absoluut geen zin meer in trainen. Ze heeft nog een kleine opleving gehad met de komst van Kaj die ze, net als ze met Lisa gedaan had, direct accepteerde. Diana is overleden in februari 2007.

gg-b examen 2004
club-gg 2004 Diana en Lisa

Nog een paar foto's van een 11 jaar oude Diana:

Diana lekker liggen Diana zittend