Tempo
Diana en Lisa
Kaj
Geni
home
ineke
gerrit
tempo
diana
lisa
kaj
geni
gastenboek
links

 

Algemeen

Vanaf mijn 4-de levensjaar was er een hond in huis, Tommy een bastaard beagle/foxterrier uit de kennels van Philips Duphar. Uitlaten deden we toen nog niet, Tommy moest het zelf maar regelen en dat deed hij ook. Volgens ons ging hij ook wel eens achter de schapen aan bijvoorbeeld. Trainen met honden deed eigenlijk niemand, politie- en jachthonden waarschijnlijk uitgezonderd. De jachthonden die ik rond de boerderijen van mijn familie zag, konden nog wel wat training gebruiken, evenals hun bazen. Toen we Tempo kregen, was het min of meer vanzelfsprekend dat Ineke met haar ging trainen. Pas in 1981, noodgedwongen door Ineke's zwangerschap, mocht ik het stokje overnemen. Ik zal nooit mijn eerste (B)-examen vergeten. Tijdens de “Af en blijf” stond er één hond op, die aan de anderen ging snuffelen; Tempo was de enige die keurig bleef liggen! We zijn toen nog wel verder gegaan voor GG, maar met de komst van de kinderen zakte dat in de benen.

Toen Diana in 1994 kwam, hadden we tot een tweesporen beleid besloten: Ineke de GG-training en ik de jachttraining. Tenslotte had Diana's vader aan de Nimrod deelgenomen, dus er werd wat verwacht. Bij Rien van de Beek en Hans Kloosterman en later Jos Kugel heb ik vreselijk veel geleerd. Met Diana zijn diverse C- en B-diploma's behaald, niet alleen door mij; ook Ineke heeft met haar gelopen en niet te vergeten Edwin, onze zoon.

Omdat we de kans kregen een pup te krijgen uit een werklijn kwam Lisa in ons gezin. In die tijd heeft Edwin met Diana de jachttraining en de -proeven gelopen. Ook met Lisa hebben we diverse C- en B-diploma's gehaald. Het A-niveau hebben we wel getraind, maar nooit gehaald omdat op enig moment vanwege het werk de tijd begon te ontbreken.

Na een paar jaar stil gestaan te hebben zijn we weer gaan trainen, nu voor GG. Met Lisa die inmiddels al aardig op leeftijd kwam, heb ik het GG-1 gehaald toen ze 10 was en toen ze 12 en 12,5 was heb ik tot 2 maal toe getracht GG-2 te halen, wat op enkele punten na gelukt is. Inmiddels is Lisa helaas overleden.

Sinds eind juni 2010 maakt Geni ons huis onveilig. Met haar begin ik weer opnieuw. Na voor het eerst van mijn leven puppy-training gevolgd te hebben, zijn we onder leiding van Ineke begonnen met de SHH-training bij Hondenschool De Wolfskamer. Hierna volgde GG-B. Verder hebben we Treibball en Flyball beoefend. Medio 2012 is Flyball afgevallen. Flyball is niet Geni's ding. Treibball daarentegen wel. Ze is heel fanatiek, vooral bij het pushen, maar ook het dirigeren beginnen we langzamerhand onder de knie te krijgen. Ze heeft inmiddels diverse prijzen met Treibball gewonnen.
In 2018 ben ik met Geni met Treibball gestopt.

Sinds de tweede helft van 2014 ben ik hoofdredacteur van LosVast.

 

Winner1
Winner2
Brons
Diverse prijzen

 

Workshops

Opleidingen

diploma