Tempo
Diana en Lisa
Kaj
Geni
home
ineke
gerrit
tempo
diana
lisa
kaj
geni
gastenboek
links

 

Algemeen

In 1979 zette ik de eerste stappen op de weg van honden trainen.
Met Tempo ging ik bij Jo Lubbers in Muiden op het terrein van het Muiderslot trainen. Wat ik toen nog niet wist, was dat deze man zijn tijd ver vooruit was. Daar heb ik verschrikkelijk veel geleerd. Zijn boek "Opvoeden en trainen van uw hond" gebruik ik nog wel eens als naslagwerk.

Inmiddels kwamen de kinderen en in die periode stond voor mij het trainen op een wat lager pitje. Niet het lezen en aanschaffen van hondenboeken; dat ging gewoon door.

Toen Diana in 1994 kwam, pakte ik het trainen weer op. Ik ging bij KC Gooi- en Eemland (Hilversum) op les en haalde daar een aantal diploma's met haar. Ondertussen ook jachttraining met echt wild geprobeerd, maar ik kwam er achter dat dat niet mijn ding is. Jachttraining (apporteersport) met dummy's is een ander verhaal en geeft erg veel voldoening.

Door mijn werk kon ik alleen zaterdags les volgen. De lessen die ik wilde volgen, werden die dag niet gegeven bij KC Gooi- en Eemland. Na wat zoeken, kwam ik in Almere bij KC Pampus terecht. Hier heb ik nog een paar jaar met Diana getraind tot ze op 10-jarige leeftijd het trainen voor gezien hield.

Kaj kwam en met hem begon ik opnieuw. Eerst bij KC Pampus, maar op dit moment weer bij KC Gooi- en Eemland.
Met Kaj eerst de GG getraind. Na een jaartje met hem gestopt te zijn i.v.m. artrose in zijn rug, train ik nu al weer zo'n jaar of drie fitness met hem. Zijn rug gaat stukken beter en zijn motivatie om te trainen is weer als vanouds. Op dit moment is Kaj 14 jaar oud en is de training heel erg aan zijn leeftijd aangepast.
Met Geni train ik Obedience.
Zowel met Kaj als Geni volg ik nu al een paar jaar de e-course van Susan Garrett.

Als Kynologisch Gedragstherapeut ben ik in 2012 aan de Martin Gaus Academie afgestudeerd.

Door Geni heb ik de afgelopen jaren de nodige praktijk-ervaring met angst opgedaan. Ook in mijn praktijk werk ik veel met angstige honden en hun eigenaren. Om de emoties van deze honden aan te pakken, heb ik als aanvulling een aantal cursussen Bach Bloesem gevolgd. Door deze bloesems komen de honden meer in balans en staan (meer) open om ander gedrag aan te leren.

Werkzaamheden

Workshops/Seminars

Opleidingen

Artikelen