Tempo Diana en Lisa Kaj
home
gedragstherapie
puppen
training
tarieven
contact
alg. voorwaarden
gastenboek

Puppentesten

Een fokker wil niets liever dan dat zijn/haar puppen goed terecht komen. Een goede fokker steekt heel veel energie in het begeleiden en socialiseren van het nest. Vaak zijn fokkers zo intensief bezig met het nest dat zij al een heel goed idee hebben wat voor vlees ze in de kuip hebben. Toch blijven er vaak nog wat twijfels over. Het is dan heel prettig dat iemand die de pups niet kent en er dus onbevangen tegenover staat de pups test. Met deze feedback kan de fokker zijn puppen aan de juiste mensen koppelen. Een bijkomend voordeel van de puppentest is dat de fokker de nieuwbakken eigenaren optimaal kan begeleiden met de opvoeding van de pup. De pup laat tijdens de test zijn "genenpakketje" (erfelijk aangelegde gedragseigenschappen) zien, zowel de sterke als de wat zwakkere.
De puppen worden getest als ze 7 weken oud zijn. Jonger dan die 7 weken heeft weinig zin, want dan reagereren ze nog onvoldoende op prikkels. Zijn ze ouder dan hebben ze al te veel leer-ervaringen.
De puppen worden uitsluitend positief getest in een omgeving die voor hen nog niet bekend is. Bij de test is buiten de tester en helper verder niemand aanwezig om het beeld niet te "vervuilen".

 

Theorie avond puppen

Deze avond is zonder hond. Je kan hem volgen voordat je je pup hebt om de start samen zo optimaal mogelijk te maken. Ook als je je pup al langer hebt, is deze avond zinvol. Je gaat je pup dan waarschijnlijk beter begrijpen en kan beter inspelen op de signalen die hij uitzendt.
Je leert op deze avond communiceren met je pup. Heel veel probleemgevend gedrag begint met miscommunicatie. Als jij niet weet, wat je pup je vertelt, hoe kun je dan op de juiste manier reageren? Doordat de signalen die de pup laat zien niet het gewenste effect hebben, kan je pup zich onzeker/niet veilig gaan voelen en kan de vertrouwensband tussen jou en je pup aardig beschadigd worden.
Ook komt de socialisatie aan bod. Hoe intensief en hoe lang moet deze zijn. Elk ras is anders, maar ook elke hond is anders. Kortom hoe kan je jouw hond het beste socialiseren?
Verder kan je deze avond de volgende onderwerpen nog verwachten:
Hoe kan je je pup het beste door de verschillende fasen leiden, hoe leert je hond, waar geef je aandacht aan, straffen versus belonen en het belang van rust inbouwen.
Je pup kan alleen maar zijn wie hij is. Door de juiste omgang met je hond werk je aan een solide vertrouwensband zodat baas en hond optimaal met elkaar kunnen omgaan!

De theorie avond duurt 2 uur met een korte pauze.

 

Puppy-training

Hiermee wordt de basis gelegd voor een goede stabiele hond. Deze training geef ik in kleine groepjes en bestaan uit 5 lessen van drie kwartier elk. Hier krijg je veel informatie over de periodes die je pup doorloopt tot de volwassenheid, waar je tijdens die verschillende fasen op moet letten, hoe de hond leert, straffen versus belonen, aandacht (positief/negatief), negeren. Verzorging komt aan bod net als allerlei praktische zaken die het hebben van een pup nu eenmaal met zich mee brengt.
Heel belangrijk zijn de verschillende bodemtrainingen en de training van het oplossend vermogen voor de ontwikkeling van de pup. Dit komt uitgebreid aan bod. Ook wordt er veel aandacht aan rust in de pup brengen, besteed. Een pup die zich kan ontspannen, voelt zich beter en staat open om te leren.
Daarnaast leert de pup een aantal basis-oefeningen zoals netjes meelopen, zitten, liggen, plat, staan, tandjes kijken, aanraken van zijn hele lijfje en het "hier" komen.