Tempo
Diana en Lisa
Kaj
Geni
home
gedragstherapie
puppen
training
tarieven
contact
alg. voorwaarden
gastenboek

Algemeen

Kaj met leesbril

Ongeacht welke cursus of training ik geef, het uitgangspunt is positief en altijd gericht op wat de hond "vertelt". Daarnaast let ik erg op jouw lichaamstaal tijdens de training, want hieruit haalt jouw hond veel meer informatie dan je je bewust bent. Alle oefeningen bouw ik stapje voor stapje op, zodat de stress voor je hond minimaal is en hij succes ervaart.

Hondenschool De Wolfskamer

Met heel veel plezier ben ik al weer sinds januari 2010 aan "Hondenschool De Wolfskamer" in Huizen verbonden. Hier geef ik Puppen, Jonge Honden, de Basiscursus en de Voortgezette Basiscursus. De eerste drie cursussen worden met een certificaat afgesloten en de laatste met een examen voor het club-diploma. Hondenschool De Wolfskamer is bij de FHN aangesloten. Als je dat leuk vindt, kun je bij de FHN officiële examens doen. Deze worden door Hondenschool De Wolfskamer 2x per jaar aangevraagd en door een keurmeester van de FHN op ons eigen veld afgenomen.
In de Puppen-cursus bestaat een fors deel uit gedrag. In de vervolg-cursussen wordt dit afgebouwd, maar ook in de Basis- en de Gevorderde Basiscursus is dit nog terug te vinden. Met gedrag staat en valt immers alles. Een hond die om wat voor reden dan ook niet lekker in zijn vel zit, kan niet de focus opbrengen om oefeningen netjes op te volgen. Vaak is zo'n hond met van alles en nog wat bezig en hoort niet eens wat je hem vertelt.
In de cursussen leer je hoe je aandacht van je hond kan krijgen en vast houden, kan gedrag tijdig bijgestuurd worden, leer je hoe je je hond netjes laat meelopen/volgen. Ook wordt er veel aandacht aan het aanraken van je hond, tanden kijken, het blijven zitten/liggen en het "hier komen" besteed. Steadyness-oefeningen en trainen met afleiding wordt uitgebreid geoefend.

Sinds begin 2015 ben ik ook als instructeur verbonden aan Pets Academy van De Boer dier & ruiter in Muiderberg. In 2017 ben ik hier gestopt i.v.m. een veel te volle agenda.

Privé-trainingen

Veel mensen hebben een drukbezet leven, maar willen toch graag wat met hun hond doen op de tijd die hen uitkomt. Hiervoor geef ik privé-training. Vaak gaat het om af en toe een lesje, maar alles is hierbij mogelijk. Jij bepaalt wat je graag met je hond wil oefenen en daar baseer ik de training op. Het kan zijn, dat je door je hond voort gesleurd wordt en daar wat aan wil doen. Misschien wil je je hond leren apporteren of leren netjes te blijven wachten als jij het zegt. Het kan ook zijn dat je hond problemen heeft met het komen als hij losloopt en dat je daar op wil trainen.

 

Clicker-training

Een speciale training in kleine groepjes om je met de clicker te leren werken. De clicker is dan niet alleen een "goed zo, kom je beloning maar halen"-signaal, maar hier leer je hoe je gedrag van je hond shapen kan, hoe je met targets werkt. De hond geeft zeker hier het tempo van leren aan. Honden leren na te denken, welke beweging een click en dus een beloning oplevert. Op een goede manier aangeleerd, zorgt clickertraining voor heel open honden die graag met je samen werken.
Het leuke is dat deze vorm van training voor alle honden weggelegd is. Zelfs oude(re) honden vinden het geweldig. Wordt een hond doof en hoort hij de clicker niet (meer), dan is het geluid van de clicker door een handgebaar te vervangen.